Ik heb deze video onlangs samengesteld om te bespreken hoe ik heb geprobeerd om mijn kinderen te interesseren voor squashen. Vanaf deze video zijn ze 8 en 10 jaar oud:


Toen ik die video publiceerde, herinnerde ik me dat ik een vergelijkbaar bericht schreef toen de kinderen jonger waren. De details zijn een beetje anders vanwege hun leeftijd, maar mijn algemene filosofie lijkt grotendeels hetzelfde te zijn gebleven! Dit is het originele bericht van 2011:

Mijn kinderen zijn momenteel 4 en bijna 2 jaar oud. Ze zijn nog niet oud genoeg om squash te leren, maar ik haal ze nog wel eens op de baan, en we hebben veel plezier. Dit is hoe we het doen.

In de loop van de tijd heb ik een grote doos met verschillende soorten ballen verzameld. Sommige squashballen, sommige blauwe springkussens, vergelijkbaar met racquetballs, wat schuimballen, een beetje voetbal – alles wat ik kan vinden. Ik breng deze hele doos mee naar de squashbaan. We brengen de kist met ballen naar een rechtbank bij ons en dumpen ze eruit. Ballen rollen meteen overal naartoe.

Mijn kinderen spenderen vervolgens het volgende uur of twee achter de ballen aan het hof, schoppen ze, gooien ze weg, verzamelen ze in de doos en dumpen ze vervolgens uit. Ik rende ook rond, stuiterde en rolde ballen heen en weer naar de kinderen.

Ik heb ook een paar oude kapotte squashrackets die ik meeneem. De kinderen kunnen deze gebruiken voor verschillende spellen. Soms stapelen ze alle ballen bovenop de rackets en proberen ze rond het veld te dragen. Andere keren zwaaien ze het racket eigenlijk naar ballen op de grond en sturen ze het hele veld rond als ze contact maken met de bal.

Natuurlijk, het punt hier is dat ik ze geen squash probeer te leren. Ik probeer ze gewoon naar buiten te krijgen en ze een leuke tijd te bezorgen. Op een gegeven moment kunnen ze besluiten om daadwerkelijk squash te spelen. Als en wanneer dat punt komt, zal ik ze helpen leren. Als ze nooit besluiten om squash op te halen, is dat ook goed. Natuurlijk hoop ik dat ze in het spel komen, zodat we samen kunnen spelen, maar ik weet dat als ik het probeer te forceren, ze het nooit volledig zullen omhelzen.

Deze vroege avonturen op het veld zijn een goede manier om een rondje te geraken (vooral op een regenachtige of koude dag), en moeten de kinderen het gevoel geven dat squash leuk is. Als ze besluiten om het serieuzer te spelen naarmate ze ouder worden, zal dat ook leuk zijn.

Bron: Squashsource.com


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.