Welke schoen kies ik?

Net zo belangrijk als een racket dat bij je past, is een squashschoen die voor jou geschikt is. Wanneer je de baan opgaat met een minder geschikte schoen, dan is de kans op enkel- en knieblessures groter en zit je al snel weer naast de baan.

Heb je brede voeten en/of een hoge wreef, dan is een schoen van het merk Hi-tec of Prince geschikt. Salming, Asics en Adidas zijn meer geschikt voor squashers met een smalle of “normale” voet. Sinds kort heeft Salming een schoen in het assortiment, de Kobra Mid, die uitermate geschikt is voor spelers  met een zwakkere enkel. Deze schoen is half hoog en sluit zodoende beter om je enkel.

Overigens zijn niet alle indoorschoenen geschikt om te squashen. De merken schoenen die wij in ons assortiment hebben zijn dat uiteraard wel en zijn allemaal voorzien van o.a. extra verstevigingen aan de voorzijde zodat je schoen langer meegaat. Wat verder van belang is bij de keuze van een schoen is  de demping in de zool. Deze is bij duurdere schoenen vaak beter, maar kan in goedkopere exemplaren worden aangevuld met een aanvullende dempende inlegzool.  

Sportschoenen met zwarte zolen zijn in de meeste centra verboden. Dit, omdat ze afgeven op de houten vloer. De squashschoenen met een zwarte zool die wij verkopen, geven niet af op de vloer.