Het is tijd voor een nieuwe editie van “Ask Squash Source”!

Een vraag die ik vaak krijg is:

Wat is de fabrieksspanning van dit racket?

Deze vraag kan gesteld worden over elk merk racket. Vaak koopt iemand een racket en geniet ervan. Misschien breken hun snaren en willen ze het zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke fabrieksinstellingen brengen waar ze zo van genoten hadden.

De meeste fabrikanten die ik hiernaar heb gevraagd, zeggen dat de fabrieksspanning 28 pond is of daaromtrent. Maar er is een belangrijk voorbehoud: de spanning van de snaren bij het verlaten van de fabriek is waarschijnlijk NIET de spanning waar je uiteindelijk mee eindigt als je begint te slaan met het racket.

Dat komt omdat rackets na verloop van tijd spanning verliezen. Wanneer het racket voor het eerst wordt geregen, zit het ergens in een fabriek, laten we zeggen China. De rackets worden per boot naar een distributeur in uw land verzonden. Vervolgens worden ze verzonden naar een dealer. Daarna worden ze eindelijk naar je verzonden, de gelukkige squashspeler.

Dus ze kunnen de rackets aanvankelijk op 28 zetten, maar ze hebben waarschijnlijk spanning verloren tegen de tijd dat je ze in handen hebt, gewoon vanwege de transittijd. Er kunnen ook andere factoren zijn, zoals de temperatuurwisselingen die het racket heeft doorgemaakt tijdens zijn lange reis naar jou.

Waar het hier om gaat, is dat je niet echt moet vertrouwen op de spanning van de fabrieksnaren als leidraad. Experimenteer in plaats daarvan met verschillende spanningen en snaren wanneer je je rackets herstelt, totdat je een opstelling vindt die je leuk vindt.

Ik hoop dat het helpt!


0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.